Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 60.00€

*Iσχυεi για παραγγελίες έως 2kg

Αναζήτηση
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 10€
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 60€ ΕΩΣ 2KG ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ
WEB PRICE ONLY
ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ 10:00 - 17:00
Γιατί έχω τριχόπτωση;

Γιατί έχω τριχόπτωση;

Όλοι χάνουν μαλλιά κάθε μέρα, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις, μπορεί να κρύβεται και κάποια παθολογία πίσω από την τριχόπτωση.

Πόσες τρίχες την ημέρα είναι το φυσιολογικό;

Οι τρίχες στο μαξιλάρι, στη βούρτσα ή στο ντους δεν είναι λόγος ανησυχίας. Κάθε τρίχα έχει τον δικό της κύκλο ανάπτυξης, στο τέλος του οποίου σταματά να μεγαλώνει και πέφτει. Στη συνέχεια, ο κύκλος ξεκινάει από την αρχή και η τρίχα μεγαλώνει ξανά. Για τις τρίχες στο τριχωτό της κεφαλής αυτός ο κύκλος μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια, ενώ ο κύκλος ζωής για τις βλεφαρίδες ή τα φρύδια διαρκεί περίπου 150 ημέρες. Γι' αυτό όλοι χάνουν μαλλιά κάθε μέρα. Ο εμπειρικός κανόνας είναι: 70 έως 100 τρίχες την ημέρα για έναν υγιή ενήλικα είναι φυσιολογικό. Και ακόμα κι αν είναι περισσότερες, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι παθολογική τριχόπτωση.

Ποιες είναι οι αιτίες;

Η αραίωση των μαλλιών με την ηλικία είναι μία φυσιολογική αιτία της τριχόπτωσης και συνδέεται συχνά με τα γονίδια. Μετά τη φάση ανάπτυξης οι θύλακες των τριχών δεν βγαίνουν πλέον από τη φάση ηρεμίας, με αποτέλεσμα να μη σχηματίζονται νέες τρίχες μετά την φυσική πτώση τους.

Το stress είναι ένας άλλος παράγοντας που σχετίζεται με την τριχόπτωση. Σε καταστάσεις άγχους το σώμα απελευθερώνει αυξημένα επίπεδα της ορμόνης του stress, της κορτιζόλης, η οποία αναστέλλει την ανάπτυξη των μαλλιών. Ταυτόχρονα ο αριθμός των νευρικών ινών που περιβάλλουν κάθε τρίχα αυξάνεται. Διάφορες αγγελιαφόρες ουσίες, όπως τα νευροπεπτίδια, απελευθερώνονται μέσω αυτών των νευρικών ινών. Αυτές οι ουσίες ερεθίζουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος με αποτέλεσμα να δημιουργείται φλεγμονή γύρω από το θύλακα της τρίχας και τα κύτταρα να πεθαίνουν όλο και περισσότερο. Αποτέλεσμα: τριχόπτωση. Αυτή η φλεγμονώδης αντίδραση μπορεί επίσης να εκδηλωθεί και ως κνησμός.

Η εποχιακή τριχόπτωση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην απώλεια των μαλλιών. Είναι ένα φυσικό φαινόμενο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, κατά τη διάρκεια του οποίου οι θύλακες των τριχών εισέρχονται σε φάση ηρεμίας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να πέφτουν πιο γρήγορα από το συνηθισμένο. Η εποχιακή τριχόπτωση είναι κυρίως αισθητή την άνοιξη λόγω των μεγαλύτερων ημερών και της αυξημένης έκθεσης στο ηλιακό φως.

Επιπλέον, το υπερβολικό styling και οι βαφές που προκαλούν αλλεργία μπορεί να προκαλέσουν απώλεια των μαλλιών.

Τέλος, υπάρχουν φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση, όπως φάρμακα για τον καρκίνο, τους ρευματισμούς, την κατάθλιψη και τα καρδιακά προβλήματα, καθώς και τα αντισυλληπτικά χάπια.

Πότε πρέπει να επισκεφτώ το γιατρό;

Η πιο συνηθισμένη είναι η τριχόπτωση που σχετίζεται με την ηλικία, η οποία συχνά επηρεάζει τους άνδρες σε νεαρή ηλικία. Δεν είναι απαραίτητο να πάτε στον γιατρό για αυτό το είδος τριχόπτωσης καθώς δεν υπάρχει 100% αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή.

Πρέπει να δεις το γιατρό ή το δερματολόγο σου:
  • Εάν τα μαλλιά πέφτουν ξαφνικά σε μεγάλους αριθμούς, ειδικά εάν αυτό συνοδεύεται από φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής
  • Εάν δημιουργηθούν σαφώς καθορισμένες φαλακρές κηλίδες στο κεφάλι, τα γένια ή τα φρύδια

Ποια θεραπεία βοηθάει στην τριχόπτωση;

Νέα προϊόντα κυκλοφορούν τακτικά στην αγορά που υπόσχονται ότι καταπολεμούν την τριχόπτωση. Ωστόσο, οι γιατροί συμβουλεύουν να μην κάνετε αυτοθεραπεία. Πρώτον, δεν υπάρχουν στοιχεία για τη συντριπτική πλειονότητα αυτών των προϊόντων ανάπτυξης μαλλιών ότι μπορούν πραγματικά να μειώσουν την τριχόπτωση και δεύτερον, μπορούν να έχουν σοβαρές παρενέργειες. Για παράδειγμα, η δραστική ουσία φιναστερίδη, την οποία πολλοί γιατροί συνταγογραφούν για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή κατάθλιψη και στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες, συμπεριλαμβανομένης της ανικανότητας. Συχνά δεν υπάρχει καμία ανάγκη για ιατρική θεραπεία, επειδή η τριχόπτωση μπορεί να συμβεί μόνο προσωρινά ή αποτελεί μέρος της φυσικής διαδικασίας γήρανσης.

Θεραπεία με μινοξιδίλη

Η μινοξιδίλη έχει λάβει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Έχει σαν αποτέλεσμα την επιμήκυνση της ανάπτυξης της τρίχας, ενδυναμώνοντας τα τριχοθυλάκια και περιορίζοντας την τριχόπτωση. Η αποτελεσματικότητά της είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο η μόνη οριστική λύση κατά της τριχόπτωσης παραμένει μέχρι σήμερα η μεταμόσχευση μαλλιών, καθώς δεν αυξάνει την DHT (διύδροτεστοστερόνη) και για αυτό δεν προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα. Διατίθεται σε διάλυμα με συγκέντρωση 2% ή 5% και έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει έως και το 60% της τριχόπτωσης και να προωθήσει την αναγέννηση των μαλλιών. Η τοπικά εφαρμοζόμενη μινοξιδίλη είναι γενικά καλά ανεκτή, αλλά συχνές παρενέργειες περιλαμβάνουν κνησμό, ερυθρότητα ή ερεθισμό στην περιοχή που θεραπεύεται και ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε άλλα σημεία του σώματος.

Τριχόπτωση και συμπληρώματα διατροφής

Βιταμίνη D: Η βιταμίνη D είναι μια κρίσιμη βιταμίνη για πολλές σωματικές διεργασίες. Η ανεπάρκεια σε βιταμίνη D μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με σημαντική ανεπάρκεια βιταμίνης D που δεν παρουσιάζουν απώλεια μαλλιών. Όταν η ανεπάρκεια βιταμίνης D προσδιορίζεται ότι είναι η αιτία της τριχόπτωσης, τότε η λήψη συμπληρωμάτων με βιταμίνη D3 μπορεί να αναστρέψει σημαντικά την τριχόπτωση.

Ψευδάργυρος: Ενώ υπάρχουν τεκμηριωμένες περιπτώσεις όπου η ανεπάρκεια ψευδαργύρου προκαλεί αραίωση των μαλλιών, δεν θα παρατηρηθεί σημαντική αραίωση σε κάθε ασθενή με ανεπάρκεια ψευδαργύρου. Η λήψη συμπληρωμάτων με ψευδάργυρο μπορεί παρ’ όλα αυτά να έχει ως αποτέλεσμα τη βελτιωμένη πυκνότητα των μαλλιών.

Βιταμίνη Β12: Η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 συνδέεται συχνά με την τριχόπτωση. Η βιταμίνη Β12 είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που παίζει καθοριστικό ρόλο στη σύνθεση του DNA, στο σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, στη λειτουργία των νεύρων και στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτό σημαίνει ότι η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής με βιταμίνη Β12 δε βοηθάει μόνο στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης, αλλά ενισχύει και πολλές διεργασίες  του ανθρώπινου οργανισμού.
follow us on instagram